Philips – Wereldmarktleider in AED’s

Sinds 1999 is Philips actief in de opkomende markt van AED’s. Tegenwoordig staat Philips onbetwist aan de top als leider in de wereldwijde markt van AED’s. Met meer dan 2 miljoen AED’s heeft Philips vier keer zoveel AED’s geproduceerd als de één na grootste fabrikant ter wereld, en evenveel als het totaal van de nummers twee tot en met vijf gecombineerd.

AED innovaties & Philips

Philips heeft aanzienlijk bijgedragen aan innovaties op het gebied van AED’s – zoals Philips sinds de oprichting in 1891 talloze innovaties heeft geleid in veel verschillende industrieën.

De vele, en vaak grote, technische innovaties van Philips hebben niet altijd geleid tot een mondiale nummer 1 positie. In de AED markt is dat wel degelijk gelukt: Philips steekt al vele jaren met kop en schouders boven de andere producenten uit.

Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste vernieuwingen die Philips de afgelopen 25 jaar in de AED industrie heeft gebracht.

 

De opmerkelijk historie van de Philips Heartstart HS1 AED sinds 1992

In 1992 wordt Heartstream Inc. in de VS opgericht.

Een start-up met de missie om een compacte, goedkope, robuuste, betrouwbare, veilige, gebruiksvriendelijke en onderhoudsvrije automatische externe defibrillator (AED) te ontwikkelen die met succes kan worden gebruikt door een leek om iemand met een plotselinge hartstilstand te redden.

Afbeelding rechts: Heartstream introduceert zijn eerste AED, de ForeRunner, in 1996. De Heartstream ForeRunner AED markeert het eerste wijdverbreide commerciële gebruik van een externe defibrillator.

Hewlett-Packard (HP) koopt Heartstream

In 1999 verzelfstandigt Hewlett-Packard de Medical Products Group, inclusief de Heartstream Operation, in Agilent Technologies. Heartstream wordt onderdeel van Philips Medical Systems in 2001 als Philips de volledige Medical Group koopt van Agilent Technologies. In 2002 doopt Philips al haar defibrillatoren om tot HeartStart-defibrillatoren. In hetzelfde jaar introduceerde Philips een nieuwe serie AED’s, waaronder de HeartStart Home en OnSite AED’s.

Rechts een afbeelding van de Philips Heartstart FR2 AED, de opvolger van de FR1 AED (ForeRunner 1) uit 1996. De productie van de FR2 is gestaakt in 2009.

De Philips Heartstart HS1 AED vandaag.

Sinds 2002, tot op de dag van vandaag, is de Philips Heartstart HS1 AED in ongewijzigde vorm op de markt. Nog steeds is het de gebruiksvriendelijkste en betrouwbaarste AED van allemaal.

Afbeelding rechts: de Philips Heartstart HS1 AED is de meest succesvolle AED aller tijden.

Save Your Cart
Share Your Cart